Kат.номер: 13051
В наличност
Срок на годност: 30.04.2022
Бърза връзка:

ГЛЮКОЗАМИН ДИАС за здрави стави и сухожилия капс. 500мг х 60

Описание

Хранителна добавка, подпомагаща здравето на ставите и сухожилията. Глюкозаминът е аминозахарид, който нормално се синтезира в организма от глюкоза и представлява комбинация от глюкоза и аминокиселината глутамин. Основното действие на глюкозамин е да поддържа ставите и съединителната тъкан здрави, както и да оказва противовъзпалително и болкоуспокояващо действие.

С напредване на възрастта концентрацията на глюкозамин в тялото намалява вследствие намалената способност на организма да синтезира глюкозамин което е един от основните фактори за развитие на остеоартрит - едно от най-често срещаните ставно-дегенаративни заболявания. При остеоартрит хрущялът, който покрива ставните повърхности се износва, паралелно с неговото износване започва образуване и на шипове. Остеоратритът засяга различни части на скелетната система на тялото, най-често се засягат коленни и тазобедрени стави, гръбначен стълб, стави на ръцете, краката и др.

Допълнителното натоварване на ставите при спортисти, затлъстяване или травми повишава опасността от развитие на артроза и ставни заболявания. Добавянето на глюкозамин чрез разнообразна храна или чрез прием на хранителни добавки намалява възможността от развитието на артроза и други ставни заболявания и ускорява възстановителните процеси при травми на меките тъкани. Глюкозамин сулфат благоприятства отстраняването на симптомите при дегенеративни ставно-мускулни нарушения: при скованост и болки в ставите; предпазва ставния хрущял от разграждане; възстановява еластичността на гръбначния стълб; подобрява функционалната подвижност и активност на ставите; стимулира производството на смазваща течност в ставите; спомага за овладяване на съпътстващи възпаления при остеоартрит; подпомага зарастване на рани по кожата и възстановяване на съединителната тъкан в ставите; служи като градивен материал на хрущялната тъкан; при ставни травми от пренатоварване, изкълчване, навяхване и др. Глюкозамин сулфат много лесно се усвоява в стомашно-чревния тракт, където се превръща в неутрална аминозахар -  именно тази форма на глюкозамин преминава от кръвотока към ставите, където подпомага синтеза на хрущялната тъкан.

Препоръчителна употреба: Препоръчваната доза е по 1 капсула 2-3 пъти дневно за период от 3 месеца. Продуктът не трябва да се приема от деца.

Състав: Всяка капсула съдържа глюкозамин сулфат - калиева сол 664 мг, еквивалентно на 500 мг глюкозамин сулфат. 

Предупреждение: Да не се прилага при свръхчувствителност към глюкозамин. Глюкозамин може да повиши противовъзпалителната активност на нестероидните противовъзпалителни лекарствени средства (аспирин, ибупрофен, диклофенак, индометацин и др.). При съвместното им приложение с глюкозамин понякога е необходима корекция на тяхната дозировка. Не се прилага по време на бременност и кърмене, поради липса на установени данни за безопасност относно приложението на глюкозамин в тези случаи.

Продуктът е хранителна добавка. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Да се съхранява на сухо и недостъпно за деца място.  Продуктът не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене.

Срок на годност и партиден номер: виж на опаковката

Производител: Agetis Supplements, част от компанията Мedochemie Ltd, Limassol, Кипър (EU)

9,98 лв.
+
Безплатна доставка над 50.00 лв.