Kат.номер: ST12374
Бърза връзка:

АНОПИРИН табл.100мг х 50 

Описание

Anopyrin е лекарствен продукт без лекарско предписание, съдържащ ацетилсалицилова киселина, предназначен за лечение на нестабилна ангина пекторис (болки в гърдите, предизвикани от нарушение на кръвния поток през коронарните артерии на сърцето) - като допълнение към стандартната терапия, за лечение на остър инфаркт на миокарда.

Анопирин 100 mg принадлежи към групата на антитромбоцитните средства (инхибитори на тромбоцитната агрегация), тоест към лекарствените продукти, които потискат агрегацията на вид кръвни клетки (тромбоцитите) и по този начин предотвратяват образуването на кръвни съсиреци в съдовете (начало на тромби).

Начин на употреба :

Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

При лечение на нестабилна ангина пекторис (болки в гърдите, предизвикани от нарушение на кръвния поток през коронарните артерии на сърцето): дневната доза е между 75 и 300 mg ацитилсалицилова киселина. На базата на по-добра поносимост, препоръчваната дневна доза е 1 таблетка Анопирин 100 mg (еквивалентна на 100 mg ацетилсалицилова киселина).

При остър инфаркт на миокарда: дневната дозировка е в интервала от 100 до 160 mg ацетилсалицилова киселина. Препоръчваната дневна доза е от 1 до 1 1/2 таблетки Анопирин 100 mg (еквивалентни на 100 -150 mg ацетилсалицилова киселина).

За профилактика на инфаркт на миокарда след прекаран такъв (вторична профилактика на инфаркт на миокарда): препоръчваната дневна доза е 3 таблетки Анопирин 100 mg (еквивалентни на 300 mg ацетилсалицилова киселина).

След хирургически или други интервенции, извършени върху артериите (след артериални съдови операции или интервенции, напр. аорто-коронарен байпас, перкутанна транс-луминална коронарна ангиопластика): дневната доза е в интервала между 100 и 300 mg ацетилсалицилова киселина. Ако толерансът е по-добър, препоръчваната дневна доза е 1 таблетка Анопирин 100 mg (еквивалентна на 100 mg ацетилсалицилова киселина).

Профилактика на развитието на преходни състояния на недостатъчно оросяване на мозъка (преходни исхемични атаки) и мозъчен инфаркт, при наличие на предупредителни признаци: започва се с еднократна доза от 120 - 200 mg и след това се продължава с прилагането на 50 -100 mg дневно.

Таблетките Анопирин 100 mg трябва да се приемат веднъж дневно, по възможност винаги по едно и също време на деня.

Таблетките трябва да се приемат по възможност след хранене с достатъчно количество течност. Избягвайте употребата им на празен стомах.

В случай на остър инфаркт ма миокарда първата таблетка трябва да се сдъвче, преди да се преглътне.

Най-подходящия момент за начало на лечението с Анопирин 100 mg след аортокоронарен байпас е 24 часа след операцията.

Анопирин 100 mg е предназначен за продължителна употреба. Продължителността на лечението ще бъде определена от Вашия лекар.

Ако сте приели повече от необходимата доза Анопирин 100 mg
Замаяност и шум в ушите могат да бъдат признаци за остра интоксикация, особено при деца и пациенти в старческа възраст.
Предозирането може да доведе до тежка хипогликемия и потенциално фатално отравяне, особено при малки деца. При остро и хронично предозиране с ацетилсалицилова киселина може да се развие белодробен оток.
Потърсете незабавно медицинска помощ, ако имате съмнение за предозиране с таблетки Анопирин 100 mg. Лекарят ще определи какви мерки трябва да се предприемат в зависимост от тежестта на предозирането (интоксикацията).

Ако сте пропуснали да приемете Анопирин 100 mg
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Продължете със следващата доза съгласно приетата схема.

Ако сте спрели приема на Анопирин 100 mg
Моля, не прекъсвайте употребата на Анопирин 100 mg без предварителна консултация с Вашия лекар.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Всички продукти в онлайн аптека mypharmacy.bg се предлагат само от официални и лицензирани вносители и са снабдени с всички необходими разрешения за продажбата им на територията на Република България от компетентните органи.

4,18 лв.
Добави в любими Добави за сравнение
Безплатна доставка над 50.00 лв.