Kат.номер: PH33287
В наличност
Срок на годност: 31.05.2022
Бърза връзка:

ГРИПЕКС ХОТ АКТИВ прахчета за деца при настинка и грип сашета х 12

Описание

ГРИПЕКС ХОТ АКТИВ представлява лекарствен продукт без лекарско предписание по формата на прах за перорален разтвор, съдържащ парацетамол, фенилефринов хидрохлорид и аскорбинова киселина, която се използва за краткосрочно лечение на главоболието, болките в гърлото, повишената температура, хремата, кихането, отпадналостта и мускулните болки при простудни и вирусни заболявания, вкл. и грип. Грипекс ХотАктив за Деца е комбиниран лекарствен продукт, съдържащ парацетамол, фенилефрин и аскорбинова киселина (витамин С). Парацетамол премахва болката и понижава повишената телесна температура. Приет в по-високи дози има и противовъзпалително действие. Фенилефрин свива кръвоносните съдове и намалява тяхното кръвонапълване. Тези ефекти водят до намаляване на секрецията от носа, отбъбване на лигавицата, облекчаване на затрудненото дишане и на другите симптоми при простуда и грип. Аскорбиновата киселина подобрява общото състояние на организма, усилва защитните му сили, има антиоксидантно действие.

Начин на употреба :

Винаги приемайте Грипекс ХотАктив за Деца точно според указанията в тази листовка. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. 

Обичайната доза е: 
Деца между 6 и 12-годишна възраст:
3-4 пъти дневно по едно саше през интервал от 5-6 часа. Не трябва да приемате този продукт през интервал по-малък от 4 часа, а дневната доза не бива да бъде по-голяма от 6 сашета (1,8 g парацетамол). 
Да не се приема повече от 3 (дни) без консултация с лекар.

Деца под 6 години
Продуктът не се прилага при деца под 6-годишна възраст, ако не е изрично назначен от лекар. 

Пациенти с бъбречна недостатъчност
Интервалът между приемите не трябва бъде по-малък от 8 часа. 

Начин на приложение
Съдържимото на сашето се разтваря в достатъчно количество (100мл) гореща вода и се разбърква добре до получаване на хомогенен разтвор.

Ако сте приели повече от необходимата доза Грипекс ХотАктив за Деца
Наблюдавани са отравяния с парацетамол при възрастни и особено при деца, които понякога могат да бъдат много сериозни. Те могат да се дължат на предозиране в резултат на приемане на по-висока от посочената доза или инциденти по невнимание.
Предозирането се проявява с гадене, повръщане, бледност, коремни болки, изпотяване и сънливост, явяващи се най-често в първите 24 часа. При прием на парацетамол в доза по-голяма от 10 g може да настъпи тежко чернодробно увреждане с развитие на чернодробна недостатъчност и загуба на съзнание. Приемането на високи дози фенилефрин може да доведе до значимо учестяване на сърдечната дейност и
повишаване на кръвното налягане.
Ако сте приели повече от обичайната доза или при поява на симптоми на предозиране, незабавно се обърнете към лекар.

Ако сте пропуснали да приемете Грипекс ХотАктив за Деца
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Вземете необходимата доза в часовете на следващия регулярен прием. 

Всички продукти в онлайн аптека mypharmacy.bg се предлагат само от официални и лицензирани вносители и са снабдени с всички необходими разрешения за продажбата им на територията на Република България от компетентните органи.

10,95 лв.
+
Безплатна доставка над 50.00 лв.