Kат.номер: PH33743
В наличност
Срок на годност: 31.08.2021
Бърза връзка:

ИБУПРОМ сироп за деца при болка и висока температура 100мг/5мл 100мл

Описание

ИБУПРОМ представлява лекарствен продукт без лекарско предписание по формата на перорална суспензия, съдържащ ибупрофен, който е предназначен за употреба при кърмачета и деца в случаите на температура с различен произход (включително по време на вирусни инфекции и нежелани реакции в следствие на ваксиниране), при слаби до умерени болки с различен произход: главоболие, болки в гърлото и мускулите, напр. по време на вирусни инфекции; болки в мускулите, ставите и костите, причинени от увреждания на мускулноскелетната система (разтежения, навяхвания), при болки, причинени от увреждания на меките тъкани, постоперативни болки; зъбобол, болки след стоматологични интервенции, както и болки, причинени от никнене на зъби, главоболие, болки в ушите в следствие на възпаление на средното ухо. Съдържащият се в Ибупром ибупрофен принадлежи към група лекарства, наречени нестероидни противовъзпалителни средства. Действието на тези лекарства включва модифициране на отговора на организма към болка, възпаление и повишена телесна температура.

Начин на употреба :

Винаги използвайте това лекарство, точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар, фармацевт или медицинска сестра. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Опаковката съдържа и градуирана дозираща спринцовка, която улеснява дозирането.

Препоръчителната доза е:
Обичайната дневна доза Ибупром е 20 до 30мг/кг телесно тегло, разделена на отделни дози, като се спазва следната схема:

Кърмачета от 3 до 6 месеца (5-7,6кг): 2,5мл 3 пъти дневно (еквивалентни на 150мг ибупрофен за 24 часа);
Кърмачета от 6 до 12 месеца (7-7,9кг): 2,5мл 3 до 4 пъти дневно (еквивалентни на 150-200мг ибупрофен за 24 часа);
Деца от 1 до 3 години (10-15кг): 5мл 3 пъти дневно (еквивалентни на 300мг ибупрофен за 24 часа);
Деца от 4 до 6 години (16-20кг): 7,5мл 3 пъти дневно (еквивалентни на 450мг ибупрофен за 24 часа);
Деца от 7 до 9 години (21-29кг): 10мл 3 пъти дневно (еквивалентни на 600мг ибупрофен за 24 часа);
Деца от 10 до 12 години (30-40кг): 15мл 3 пъти дневно (еквивалентни на 900мг ибупрофен за 24 часа).
Дозите трябва да се дават приблизително на всеки 6 до 8 часа.
Да не се надвишава препоръчителната доза на това лекарство.
Това лекарство е предназначено за перорално приложение когато е необходимо. Ако симптомите продължават или се влошават, или ако се появят нови симптоми, консултирайте се с Вашия лекар.
При деца на възраст 3-5 месеца, ако симптомите се влошат трябва да се консултирате с лекар. Ако симптомите продължават, трябва да се консултирате с лекар не по-късно от 24 часа.
При деца на възраст над 6 месеца, ако симптомите продължават повече от 3 дни или се влошат, трябва да се консултирате с лекар.
Приемът на това лекарство в най-малката ефективна доза и за възможно най-краткото време за облекчаване на симптомите намалява риска от нежелани реакции.
Това лекарство може да се дава на деца на възраст под 6 месеца само след консултация с лекар. 

Ако сте използвали повече от необходимата доза Ибупром
При случайно предозиране на това лекарство, незабавно се консултирайте с лекар или фармацевт.
Случаите на предозиране са редки. Въпреки това, ако случайно сте използвали прекалено голяма доза от това лекарство, посъветвайте се с лекар възможно най-бързо.

Симптоми на предозиране: повечето пациенти могат да получат: гадене, повръщане, епигастрална болка и по-рядко диария. Може също да се появи следното: шум в ушите, главоболие и стомашно-чревно кървене. По-тежката интоксикация засяга и централната нервна система с прояви на сънливост и много рядко възбуда, дезориентация и кома. В много редки случаи могат да се появят конвулсии. При тежка интоксикация може да се развие метаболитна ацидоза и да се удължи протромбиновото време (международно нормализирано отношение, INR). Може да се появи следното: остра бъбречна недостатъчност или чернодробно увреждане. При пациенти с астма може да настъпи влошаване на астматичните симптоми.

Лечение при предозиране: няма специфичен антидот. Лечението е симптоматично и поддържащо, като включва елиминиране на лекарството от организма. Лекар ще проследява сърдечната функция и ще контролира жизнените функции при условие, че са стабилни. По негова / нейна преценка може да се приеме активен въглен в рамките на един час след предозирането. В случай на чести и продължителни конвулсии лекарят ще приложи интравенозно диазепам или лоразепам. При пациенти с астма лекарят ще даде бронходилататори.

Ако сте пропуснали да използвате Ибупром
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

Всички продукти в онлайн аптека mypharmacy.bg се предлагат само от официални и лицензирани вносители и са снабдени с всички необходими разрешения за продажбата им на територията на Република България от компетентните органи.

6,17 лв.
+
Безплатна доставка над 50.00 лв.