Kат.номер: ST44106
В наличност
Срок на годност: 31.12.2028
Бърза връзка:

НОСКО БЕЙБИ СЕТ АСПИРАТОР ЗА НОС + ЧЕТКА

Описание

Безопасен аспиратор за нос, който може да бъде свързан към прахосмукачка.

Изсмукване на сополите от носа за щастлива усмивка!

Защо назален аспиратор Nosko?

1. Защото този вакумен назален аспиратор е базиран на най-ефективната вакумна технология.

2. Защото устройството на този вакумен назален аспиратор е идеално за изсмукване на сополите на бебета.

3. Защото той ефективно и бързо отстранява секрета от носната кухина.

4. Защото този вакумен назален аспиратор може да се използва както за бебета и деца, така и за възрастни.

5. Защото може да се разглобява и по този начин изключително лесно се почиства и стерилизира.
 

Използването на Nosko е лесно и просто.

- Сглобете пластмасовите части

- Поставете камбановидния край в тръбата на прахосмукачката

- Пуснете прахосмукачката

- Сложете смукателния накрайник неподвижно в ноздрата на детето

- Обърнете внимание дали сте осигурили правилната позиции

- Ако не излиза повече секрет, изключете прахосмукачката, разглобете Nosko и го измийте с гореща вода

Защо са важни назалната аспирация и отстраняването на секретите от носа?

Новородените дишат през носа от момента след раждането. Следователно назалните секрети могат да причинят затруднено хранене от много ранна възраст, ако не бъдат отстранявани.

Предотвратяване един малък проблем да се превърне в голям
Ако инфектираните назални секрети не бъдат отстранени чрез назален аспиратор, може да се появи синузит, възпаление на средното ухо или на сливиците. Инфектираният секрет може да достигне всички области на респираторния тракт - включително трахеята и бронхите, а погълнатият секрет може да причини гастрит, стомашни болки, повръщане и диария при бебетата.

Опасности от бебешка треска
Назалните канали на бебе с настинка са блокирани. В тежки случаи, възпалението на носната слизеста мембрана също възпрепятства вентилацията на Евстахиевата тръба, отваряща се в носа. Това обяснява развитието на слухови разстройства на по-късен етап започнали от обикновена настинка. Всички тези усложнения и проблеми могат да бъдат преодолени и избегнати чрез употреба на назален аспиратор и редовно почистване на носните пътища.

Съвети за употреба на назален аспиратор Nosko:

По време на изсмукването на носния секрет се препоръчва да държите края на съединяващата част надолу и настрани, тъй като в резултат на гравитацията секретът се събира в назалната долна част. Силата на изсмукване не причинява нараняване на слизестата мембрана и черепната кухина. Многогодишният опит доказа, че неколкократното използване през деня допълнително улеснява почистването на носните пътища, така че кърменето на бебето няма да бъде прекъсвано и ще има спокоен сън.

Още полезни съвети:

- Прахосмукачката е шумна. Не се притеснявайте, ако детето Ви започне да плаче. Дори по-големи деца се дразнят, когато чуят шума на прахосмукачката.

- Употребата на Nosko не е болезнена. Изпробвайте го на себе си, за да разберете какво усеща Вашето дете.

- Бъдете търпеливи! Често секретът е заседнал дълбоко в носната кухина. Първоначално можете да помислите, че няма секрет или че не иска да излезе. Размърдайте накрайника в ноздрата и когато усетите, че секретът излиза, задръжте накрайника в тази позиция! Секретът ще започне да се движи и ще продължи да излиза!

- Ако Вашето бебе е нетърпеливо или се съпротивлява, опитайте се да го успокоите и да му обясните какво правите. Ако това не проработи, намерете позиция в която можете на направите назалната аспирация сами или с помощта на някой друг.

- Назална аспирация по няколко пъти на ден често е неприятно задължение и за родителите и за децата. Имайте предвид, че премахвайки секрета се предпазвате от много по-неприятни последствия.

- Дори деца, които са претърпели операция на сливиците може често да се нуждаят от Nosko. Дръжте го на лесно достъпно място.

- Дори и детето Ви да може да си издуха носа правилно и силно, вакумният назален аспиратор може да бъде по-ефикасен.

Всички продукти в онлайн аптека mypharmacy.bg се предлагат само от официални и лицензирани вносители и са снабдени с всички необходими разрешения за продажбата им на територията на Република България от компетентните органи.

21,15 лв.
+
Безплатна доставка над 50.00 лв.

Подобни продукти