Kат.номер: PH21064
В наличност
Срок на годност: 28.02.2022
Бърза връзка:

НЕОРАЛИТ СР за правилно функциониране на сърце и бъбреци табл. 540мг х 60

Описание

НЕОРАЛИТ СР е предназначен за хора с дефицит на калий в диетата, както и за повлияване на състояния, свързани с кисело pH на кръвта и урината и произтичащите от тях последствия. Продуктът представлява цитратна сол на елемента калий, който е необходим за поддържането на киселинно-алкалното равновесие в организма, както и за правилното функциониране на жизнено важни органи като сърцето и бъбреците. Таблетките доставят на организма калиеви и цитратни йони под формата на таблетки с удължено освобождаване, което гарантира постепенното постъпване на активните вещества в организма, поддържане на относително постоянни нива на активните вещества, по-добра поносимост към препарата и по-малък риск от стомашно дразнене. Калиевият цитрат се метаболизира в черния дроб до карбонат, което води до алкализиране на кръвта и урината. Това е особено полезно за хора, които страдат от състояния, свързани с кисело pH на кръвта и урината.

ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН НЕОРАЛИТ СР

НЕОРАЛИТ СР е предназначен за хора с дефицит на калий в диетата, както и за повлияване на състояния свързани с кисело pH на кръвта и урината и произтичащите от тях последствия.

КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА НЕОРАЛИТ СР

Не се препоръчва приемане на НЕОРАЛИТ СР в случаите на:

свръхчувствителност към някоя от съставките на таблетката. Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух.

Посъветвайте се с вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми.

 • високи нива на калий в кръвта
 • сърдечна недостатъчност
 • бъбречна недостатъчност
 • пикочно-полова инфекция

КАКВО ТРЯБВА ДА КАЖА НА МОЯ ЛЕКАР ПРЕДИ ДА ВЗЕМА НЕОРАЛИТ СР

Уведомете вашия лекар ако:
За вас се отнасят някои от следните състояния

 • нелекуван диабет
 • Адисонова болест
 • сериозно увреждане на тъканите като тежко изгаряне
 • язва на стомаха и дванадесетопръстника
 • тежко обезводняване
 • хронична диария
 • исхемична болест на сърцето или прекаран инфаркт на миокарда
 • отоци на ходилата и краката
 • високо кръвно налягане
 • бременност, планиране на бременност и кърмене.
 • затруднена проходимост на хранопровода, стомаха и червата.

Начин на употреба:

Обикновено Неоралит СР се приема три пъти дневно в дози, в зависимост от индивидуалните потребности. В случай, че вашия лекар не е препоръчал друго, се приемат три пъти по две таблетки.  Преглътнете таблетките цели с една чаша вода (240мл). Приемането на допълнително течности (2-3 литра на ден) е препоръчително при употреба на Неоралит СР. Не дъвчете и не чупете таблетките. Не заемайте легнало положение поне половин час след прием на препарата. Ако пропуснете прием, вземете определената ви доза веднага щом се сетите. Ако се сетите твърде късно и е наближило времето за следващия прием, тогава изчакайте и приемете определената ви доза по времето на следващия прием, като прескочите пропуснатата доза. Никога не приемайте двойна доза, за да наваксате пропуснатия прием.

Измервайте два пъти дневно-сутрин и вечер рН на урината си с тест лентичките, като спазвате инструкциите за правилно отчитане стойността на рН, отпечатани върху кутията им. В случай, че на 3-тия ден след началото на приема на препарата рН на урината не е в границите на физиологичните стойности (6.0-7.0) увеличете дневната доза като добавите по 1 таблетка Неоралит СР към всеки дневен прием, т.е дозата се увеличава с 3 таблетки дневно. Ефектът от повишаването на дозата се оценява отново след 3 дни. Правят се толкова корекции на дозата, колкото е необходимо за постигане на желания терапевтичен резултат.

Контрола на киселинността на урината с тест лентичките се извършва ежедневно през целия курс на лечение.

Продуктът е хранителна добавка и не следва да се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Не превишавайте препоръчителната дозировка за дневен прием. Съхранявайте на място, далеч от достъп на деца! Да се съхранява на стайна температура.
Всички продукти в онлайн аптека mypharmacy.bg се предлагат само от официални и лицензирани вносители и са снабдени с всички необходими разрешения за продажбата им на територията на Република България от компетентните органи.

13,72 лв.
+
Безплатна доставка над 50.00 лв.