Kат.номер: ST23163
В наличност
Срок на годност: 31.08.2022
Бърза връзка:

РУТАСКОРБИН табл.х 50 

Описание

РУТАСКОРБИН укрепва стената на кръвоносните съдове, препоръчва се за симптоматично лечение в комплексната терапия при:

  • терапия и като профилактично средство на засягане на капилярите (малките кръвоносни съдове) от лекарства (аспирин, индометацин, фенилбутазон, антикоагуланти, противосъсирващи средства, арсенови съединения, златни соли и др.), които намаляват капилярната устойчивост;
  • заболявания, свързани с повишена пропускливост и чупливост на капилярите;
  • кръвоизливи в кожата, лигавиците и ретината, паренхимни кръвоизливи; мозъчни кръвоизливи; засягане на ретината на окото от диабет, глаукома (повишено вътреочно налягане), хематурия (кръв в урината), алергични и възпалителни реакции, атеросклероза, високо кръвно налягане.

Активни съставки: 1 филмирана таблетка съдържа: Rutosid- 20 mg, Ascorbic acid-100 mg

Помощни вещества: хидроксипропилцелулоза, коповидон, кросповидон, талк, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, безводен колоиден силиций, динатриев едетат.филмово покритие: еудражит, талк, титаниев диоксид, макрогол, полисорбат, Е110.

Дозировка: по 1-2 таблетки три пъти дневно с вода, след хранене. Препоръчителна максимална дневна доза: 3 - 6 таблетки

Предупреждения: Не трябва да се превишават препоръчаните дози поради възможност от неблагоприятно влияние при болни с повишена съсирваемост на кръвта, тежко увредена чернодробна и бъбречна функция, глюкозо-6-фосфатазен дефицит, бъбречно-каменна болест. Не е подходящ за приложение при деца, както и по време на бременност и кърмене.

Вижте и други продукти в категорията УКРЕПВАЩИ СТЕНАТА НА КРЪВНОСНИТЕ СЪДОВЕ.

Разгледайте и останалите продукти на АКТАВИС.

Всички продукти в онлайн аптека mypharmacy.bg се предлагат само от официални и лицензирани вносители и са снабдени с всички необходими разрешения за продажбата им на територията на Република България от компетентните органи.

Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Рутаскорбин е хранителна добавка и не може да бъде използван като заместител на разнообразното хранене.

5,30 лв.
+
Безплатна доставка над 50.00 лв.