Kат.номер: W46278
Бърза връзка:

ЦЕФАСИЛИМАРИН / CEFASILYMARIN за здрав черен дроб таблетки 105мг х 20

Описание

ЦЕФАСИЛИМАРИН / CEFASILYMARIN е растителен лекарствен продукт за лечение на чернодробни заболявания. Използва се за поддържащо лечение на хронични възпалителни заболявания на черния дроб, чернодробна цироза и токсични увреждания на черния дроб. Цефасилимарин не е подходящ за лечение на остри отравяния. Подходящ за възрастни и юноши на възраст над 12 години. Винаги прочитайте листовката преди употреба!

Активни съставки: 1 филмирана таблетка съдържа 176 - 200мг сух екстракт от Бял трън, плодове (Silybum marianum L.) (35-45:1), съответстващ на 105мг Силимарин като Силибинин; екстрагент - Ацетон.

Дозировка: Ако не е предписано друго от Вашия лекар, обичайната доза е: Възрастни и юноши на възраст над 12 години да приемат по 1 филмирана таблетка 2-3 пъти дневно с достатъчно количество течност, без да се сдъвкват. Филмираните таблетки могат да се приемат 2 пъти дневно (сутрин и вечер) или 3 пъти дневно (сутрин,обед и вечер). Продължителността на лечението се определя от лекуващия лекар. Ако въпреки приема на Цефасилимарин филмирани таблетки, оплакванията продължат, трябва да се направи консултация с лекар.

Предупреждения: Не приемайте Цефасилимарин филмирани таблетки, ако сте: свръхчувствителни (алергични) към сух екстракт от бял трън, плодове или към някоя от останалите съставки на Цефасилимарин филмирани таблетки под 12 години, ако сте бременна или кърмите. Лечението с този продукт не отменя отстраняването на факторите, увреждащи черния дроб (напр.алкохол). При хепатит (светло- до тъмножълто оцветяване на кожата, пожълтяване на очите, предимно в резултат на недостатъчна чернодробна функция), трябва да се направи консултация с лекар. Взаимодействието на Цефасилимарин с други лекарства, включително и такива, отпускани без лекарско предписание, не е добре проучено и не може да бъде изключено. Чрез подобряване на функцията на черния дроб с приема на Цефасилимарин, метаболизмът на други лекарства, които се приемат едновременно, може да бъде променен, така че дозата трябва да се коригира, ако е необходимо.
Ако сте пропуснали да приемете Цефасилимарин филмирани таблетки, не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза Цефасилимарин филмирани таблетки и продължете приема, както се препоръчва в тази листовка или както Ви е предписал Вашият лекар. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Не използвайте Цефасилимарин филмирани таблетки, след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка.

Всички продукти в онлайн аптека mypharmacy.bg се предлагат само от официални и лицензирани вносители и са снабдени с всички необходими разрешения за продажбата им на територията на Република България от компетентните органи.

15,84 лв.
Добави в любими Добави за сравнение
Безплатна доставка над 50.00 лв.