Kат.номер: PH28600
В наличност
Срок на годност: 31.12.2021
Бърза връзка:

ЕСЕНЦИАЛЕ МАКС / ESSENCIALE MAX за здрав черен дроб капсули 600мг x 30

Описание

ЕСЕНЦИАЛЕ МАКС / ESSENCIALE MAX е растителен лекарствен продукт, прилаган при чернодробни заболявания. Използва се за подобряване на субективни оплаквания, като липса на апетит, чувство за тежест в дясното подребрие, в следствие на токсични или хранителни увреждания на черния дроб и хепатит. Подходящ за възрастни и деца над 12 години. Винаги прочитайте листовката преди употреба!

Активна съставка: 1 капсула съдържа 600мг фосфолипиди от соеви зърна.

Дозировка: Препоръчителна доза при деца над 12 години ( около 43кг), юноши и възрастни: Единична доза: 1 твърда капсула ( 600мг фосфолипиди от соеви зърна). Максимална дневна доза: 3 пъти дневно по 1 твърда капсула ( 1800мг фосфолипиди от соеви зърна). Капсулите да се приемат без да се дъвчат, по време на хранене и с достатъчно течност (чаша вода). Продължителността на лечението зависи от ефекта върху субективните оплаквания. Есенциале Макс може да се използва до 3 месеца без прекъсване. В случай, чe симптомите не се повлияват от лечението, трябва да се потърси лекарска  помощ.

Предупреждения: Не приемайте Есенциале Макс,  ако сте алергични към фосфолипиди от соеви зърна или към някоя от останалите съставки на това лекарство. Лечението с този лекарствен продукт не замества избягването на токсични агенти, предизвикващи увреждане на черния дроб (например алкохол). Да не се прилага при деца под 12 години, при бременност и кърмене. Есенциале Макс съдържа рициново масло, което може да причини стомашно разстройство и диария. Есенциале Макс съдържа и соево масло. Ако сте алергични към фъстъци или соя, не използвайте този продукт.

Начин на употреба :


Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Препоръчителна доза при деца над 12 години ( около 43кг), юноши и възрастни:

Единична доза: 1 твърда капсула ( 600mg фосфолипиди от соеви зърна).

Максимална дневна доза: 3 пъти дневно по 1 твърда капсула ( 1800mg фосфолипиди от соеви зърна).

Продължителността на лечението зависи от ефекта върху субективните оплаквания. 
Есенциале Макс може да се използва до 3 месеца без прекъсване.
В случай, че симптомите не се повлияват от лечението, трябва да се потърси лекарска помощ.
Капсулите да се приемат без да се дъвчат, по време на хранене и с достатъчно течност (чаша вода).

Употреба при деца и юноши
Това лекарство е предназначено за употреба при възрастни и деца над 12 години. Тъй като информацията за приложение при деца е недостатъчна, Есенциале Макс не трябва да се прилага при деца под 12 години.

Ако сте приели повече от необходимата доза Есенциале Макс 
Няма съобщения за случаи на предозиране.
Ако сте приели повече oт необходимата доза е възможно нежеланите реакции, описани в т. 4 да се проявят с по-голям интензитет. Ако това се случи, уведомете Вашия лекар и той ще прецени какви мерки е необходимо да се предприемат.

Ако сте пропуснали да приемете Есенциале Макс
Приемайте Есенциале Макс както е препоръчано в т.3.
Ако цял ден не сте приемали капсула, то продължете приема на следващия ден с редовни дози.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Всички продукти в онлайн аптека mypharmacy.bg се предлагат само от официални и лицензирани вносители и са снабдени с всички необходими разрешения за продажбата им на територията на Република България от компетентните органи.

26,56 лв.
+
Безплатна доставка над 50.00 лв.