Kат.номер: W45911
В наличност
Срок на годност: 30.04.2022
Бърза връзка:

ЕФЕРАЛГАН сироп за деца 30мг/мл 90мл

Описание

ЕФЕРАЛГАН сироп съдържа парацетамол и се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.
Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.
Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

 

Тази лекарствена форма е предназначена за деца с тегло от 4 до 32кг (или от около 1 месец до 12 години). Прочетете внимателно раздел "Дозировка".

За деца с различно от това тегло съществуват други лекарствени форми.

Консултирайте се с Вашия лекар.

ДОЗИРОВКА

Дозата парацетамол зависи от теглото на детето. Възрастите са дадени само ориентировъчно. Ако не знаете теглото на детето, трябва да го измерите, за да приложите най-подходящата доза.

Парацетамол съществува в различни лекарствени форми, следователно лечението може да се пригоди към теглото на всяко дете.

Препоръчваната дневна доза зависи от теглото на вашето дете. Тя е 60мг/кг/ден, за препоръчване разпределена на 4 или 6 приема, т.е. около 15мг/кг на всеки 6 часа. Когато имате съмнения, потърсете съвета на Вашия лекар.

Градуираната дозаторна лъжичка, показваща 4 — 8 — 12 — 16кг (с деления на всеки килограм), подсигурява при всеки прием да се дава правилната доза в зависимост от теглото на детето.

Например:

от 4 до 16кг: използвайте дозаторната лъжичка, съответстваща на теглото на детето. Приемът, ако е необходимо, трябва да се повтори след 6 часа;

от 16 до 32кг: първо напълнете дозаторната лъжичка до делението 16кг и след това допълнете изискващото се количество като напълните лъжичката втори път, докато се достигне теглото на детето. Приемът, ако е необходимо, трябва да се повтори след 6 часа.

Всички продукти в онлайн аптека mypharmacy.bg се предлагат само от официални и лицензирани вносители и са снабдени с всички необходими разрешения за продажбата им на територията на Република България от компетентните органи.

2,80 лв.
+
Безплатна доставка над 50.00 лв.