Kат.номер: W2738
В наличност
Срок на годност: 30.06.2022
Бърза връзка:

ЕФЕРАЛГАН за деца при болка и висока температура супозитории 300мг х 10

Описание

ЕФЕРАЛГАН представлява лекарствен продукт без лекарско предписание под формата на супозитории, който се използва за симптоматично лечение на лека до умерена болка и/или на фебрилни състояния при деца с тегло от 15 до 30кг (на възраст от 4 до 9 години).

Начин на употреба: :

Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
ЕФЕРАЛГАН (300мг парацетамол) супозитории за ректално приложение е предвиден за деца с тегло от 15 до 30кг (приблизителна възраст 3 до 9 години).
При деца, дозата се определя от теглото на детето. Приблизителната възраст е дадена само ориентировъчно.
Съществуват различни концентрации на парацетамол, следователно лечението може да се адаптира към теглото на всяко дете.
Препоръчителната дневна доза парацетамол е приблизително 60мг/кг дневно, разделена на 4 приема, т.е. приблизително 15мг/кг на всеки 6 часа.
Поради риска от локално дразнене, не се препоръчва прилагане на супозитория повече от 4 пъти на ден и продължителността на ректалното лечение трябва да бъде възможно най-кратка.
Супозиториите не са подходящи за прилагане в случай на диария.
Тази лекарствена форма е предназначена за прилагане при деца с тегло от 15 до 30кг (на възраст между 4 и 9 години), като дозировката е една супозитория от 300мг с повторение на дозата при необходимост след 6 часа. Минималният интервал между приемите е 6 часа.
При деца и възрастни тежащи повече от 50кг (приблизително на 15 години и на възрастни) максималната дневна доза не трябва да надвишава 4 g. Минималният интервал между приемите е 4 часа.
Отпуска се без лекарско предписание.

Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Метод и начин на приложение
Ректално приложение.

Освен това, ако температурата на детето превиши 38,5°С, следните действия ще направят лечението по-ефикасно:

Съблечете детето;
Дайте му да пие течности;
Не оставяйте детето в прекалено затоплено помещение.
Честота на приема
Редовното приложение помага да се избегнат колебанията в интензитета на болката и треската. При деца е необходим интервал на приложение, от 6 часа, както през деня, така и през нощта. При бъбречна недостатъчност интервалът между приемите трябва да бъде най-малко 6 часа.

Ако сте приели повече от необходимата доза ЕФЕРАЛГАН
Консултирайте се незабавно с лекар в случаи на предозиране или инцидентно отравяне.

Ако сте пропуснали да приемете ЕФЕРАЛГАН
Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

Всички продукти в онлайн аптека mypharmacy.bg се предлагат само от официални и лицензирани вносители и са снабдени с всички необходими разрешения за продажбата им на територията на Република България от компетентните органи.

5,15 лв.
+
Безплатна доставка над 50.00 лв.