Kат.номер: ST19584
В наличност
Срок на годност: 17.09.2022
Бърза връзка:

БОЧКО КИДС паста за зъби за момиче 75мл

Описание

Специалната формула се грижи за ежедневната хигиена на детските зъбки и венци. Заздравява зъбния емайл и повишава реминерализацията на зъбите с добавения калций. Предотвратява развитието на кариес и се грижи за здравето на венците посредством включения флуор. Приятният аромат помагат за приучаване към редовна устна хигиена.

Активни съставки:

Флуор (Sodiom fluoride). Калций. Сорбитол Сорбитолът е хранителна добавка. Той притежава сладък вкус и доказани антикариесни свойства. Попадането му в устата е съпроводено с усещането за хлад – ефект, който води до облекчаване на болезненото усещане на подутите и с повишена температура област на венците. Растителен глицерин В пастите за зъби Бочко играе ролята на овлажнител, а също и натурален подсладител, поради сладкия му вкус. Няма научни доказателства за опасност за здравето на детето при вътрешен прием на глицерин.

Начин на употреба:

Върху детска четка за зъби поставете количество от пастата колкото грахово зърно. Четкайте 2-3 минути и изплакнете обилно с вода. Затворете добре тубата след употреба. Ползвайте сутрин и вечер след хранене. Препоръчваме до 10-годишна възраст добрата устна хигиена да се контролира от възрастен.

До третата си годинка малкото дете овладява гълтателния си рефлекс. Това му позволява да "спре да гълта" всичко, което му попадне в устата и да започне да изплюва. Особено важна е тази способност при употребата на продукти за хигиена на уста, венци и зъбки, съдържащи активни антикариесни съставки. Такава доказана съставка е Флуорът. Затова детските пасти за зъби Бочко са насочени за възраст над 3 годинки. Всички знаем правилата за миенето на зъбките. Тук отново ще повторим. За да поддържа добра устна хигиена, малкото дете трябва да мие зъбите си два пъти дневно - сутрин и вечер. Зъбките се мият след приемане на храни и течности, затова обучавайте детето и не позволявайте да се храни и да приема напитки (освен вода) след като е почистило зъбките си. Мийте в продължение на 3 минути. Правете компания на детето и давайте личен пример с продължително четкане като движите четката нагоре–надолу. Така ще почистите между зъбите. Съветваме да контролирате устната хигиена на децата до тяхната 10 годишна възраст.

Всички продукти в онлайн аптека mypharmacy.bg се предлагат само от официални и лицензирани вносители и са снабдени с всички необходими разрешения за продажбата им на територията на Република България от компетентните органи.

1,96 лв.
+
Безплатна доставка над 50.00 лв.