6 съвета за събуждане на уморените очи

16.04.2019

Само защото се чувствате изморени, това не означава че трябва да изглеждате по този начин. Използвайки няколко прости съвета, може да помогнете на вашият поглед да изглежда свеж.

Лесно премахване на грима

Триенето на очите, за да премахнете грима си, е сигурен начин да раздразнитеобластта на очния контур. Това може да доведе до уморена, подпухнала и сивкава кожа. Може премахнете грима си успешно с мицеларна вода или двуфазен лосион, без да триете очите си.

В статията ни „КАК ДА ПРЕМАХНЕТЕ ПЕРФЕКТНО ГРИМА СИ?“ може да научите повече.

Избери крем за очи с много действия:

Добре е да изберете крема за околоочния контур да бъде с много действия и да съдържа витамин C, който изглажда външния вид на фините линии, кофеинът намалява подпухналите участъци и намалява видимите сенки.

Упражнения

Ако правите често упражнения и се изпотявате, циркулацията на кръвта се увеличава и по този начин повече кислороддостига до клетките на лицето ви и активира регененрирането им.

Хранете се добре

Консумирайте храни богати на есенциални мастни киселини и пийте много вода, за да компенсирате ефектите от топла и влажна среда, тъй като е много вероятно да се появят финни линии от дехидратирането на кожата.

Масаж

Ако сте се събидили с подпухнали очи може да направите следния домашен масаж: със средният си пръст натиснете леко по вътрешния ъгъл на окото, след това в средата под очите където са тъмните кръгове, под веждите и най-накрая масажирайте слепоочието.

Прикрийте ги

Докато чакате, за да видите ефектите от стъпките по-горе, скрийте уморените очи с подходящ коректор. Коректорите са чудесни за прикриване на тъмните кръгове под очите, както и за петна и белези.

Ние от mypharmacy.bg знаем, че областта около очите говори за възрастта и емоционалното ни състояние по-силно от всяка друга зона на лицето. Погрижете се за прекрасния си поглед с нашите съвети!

ТУК ще откриете грижа за околоочния контур.