Как да намалим външния вид на пигментните петна и щетите от слънцето?

16.04.2019

Въпреки, че знаем колко е важно да прилагаме слънцезащитни кремове с висок SPF фактор всеки ден, за да предпазим кожата си от вредните и стареещи ефекти на слънцето от ултравиолетовите лъчи, никой от нас не е перфектен. С течение на времето, при много от нас могат да се появат тъмни петна и промяна на цвета на повърхността на кожата , като пряк резултат от неадекватната защита на кожата ни. Но за щастие има стъпки, които можем да предприемем, за да намалим видимо повърхността на кожата.

Искате блестящ и по-равномерен тен? Продължавайте да четете.

КАКВО ПРИЧИНЯВА ТЪМНИТЕ ПИГМЕНТНИ ПЕТНА?

Тъмни петна и обезцветяване на повърхността на кожата се появяват, когато меланинът - пигментът, който придава на кожата му цвят – е в излишък.

Това може да се случи по няколко причини:

  • UVA и UVB лъчи: Увреждането на слънцето е основната причина за промяна на тена, което прави прилагането на слънцезащитни кремове с висок SPF фактор всеки ден толкова важно.
  • Замърсяване: Според някои изследвания замърсяването на въздуха, свързано с трафика, може да допринесе за появата на тъмни петна.
  • Хормони: При хормонални флуктуации, които могат да възникнат по време на бременност и менопауза, може да настъпи обезцветяване като мелазма.

КАК ДА НАМАЛИМ ПОЯВАТА НА ТЪМНИТЕ ПЕТНА?

Докато не можете да контролирате външните фактори на околната среда, можете да предприемете стъпки, за да защитите кожата си от ефектите им.

Използване на слънцезащитните продукти е лесно и трябва да се прилага всекидевно:

Единственият начин да защитите кожата си от ултравиолетовите лъчи е да нанасяте слънцезащитен крем с широк спектър - дори когато е облачно. Чудесна възможност да прилагате слънцезащитен крем и под грима си всеки ден. Ако сте с по-мазна и смесена кожа, изберете лек, безмаслен слънцезащитен флуид, който да има течна текстура, матово покритие и без следи, което го прави лесен за прилагане всеки ден. Нещо повече, слънцезащитните кремове са формулирани с антиоксиданти, които могат да помогнат за неутрализирането на увреждането на свободните радикали.

Използвайте Коректор за тъмните пигментни петна:

Ако искате да избледните вида на тъмните петна във времето, ще трябва да инвестирате в коректор за петна. Вечер винаги нанасяйте или серум или крем, маска против пигментни петна.

Ексфолиране през седмицата:

Използването на ексфолираща маска седмично може да помогне за по-нататъчното избледняване на тъмните петна и обезцветяване. Повечето изблеващи маски за лице са формулирани на базата на алфа-хидроксилни плодови киселини. Действието на пилинга помага да придадете на кожата си по-изтънчен и чист вид.

Забележка: След като използвате маската за ексфолиация, уверете се, че възстановявате хидратацията на кожата си. Хидратиращият серум е идеалният начин, за да намалите появата на уврежданията на кожата, причинени от излагане на слънце.

Опознай кожата си, за да се грижиш по-добре за нея!

ТУК, ще откриете продукти за справяне с пигментните петна.

Екипът на mypharmacy.bg!