Как да преборим целулита?

11.06.2019

Целулитът: по-голяма част от нас страдат от появята му в някакъв момент от живота си и повечето от нас го мразят, когато той се появи. Виждайки тези грозни трапчинки по бедрата,  седалището и корема е достатъчно, за да накарат всеки от нас да се чувства зле и да е по-малко уверен в себе си. За щастие, това не е нещо, с което трябва да се примирим – проследете статията ни, за да разберете какво представлява целулита. Защо го получаваме? И най-важното - някои лесни начини да намалите появата му.

И така, какво е целулит?

Въпреки, че почти 90% от жените страдат от целулит, има много погрешни схващания и разногласия относно причината. Противно на общоприетото схващане, това обикновено не е причинено от излишната мазнина - дори хората със здравословна диета и начин на живот, включително спортисти и модели, могат да имат целулит.

Целулитът се развива след пубертета и се влошава с възрастта. Когато кръвообращението и лимфния дренаж  намалява, се образуват токсини и влакната, които свързват слоевете на кожата, се разрушават. Влакната губят еластичността, издърпват кожата надолу и изтласкват мазнините нагоре - това води до появата на целулит. Съществуват редица фактори, които също могат да увеличат видимостта на целулита – с напредването на възрастта токсините продължават да се натрупват  и по този начин задържаме повече вода в организма, което води до появата на целулит. Колагенът също се разгражда, което кара кожата да се отпусне, което прави целулита по-видим.

Генетиката играе ли роля?

Абсолютно и вероятно влияе повече от начина ни на живот. Жените са много по- предразположени към появата на целулит от мъжете и някои жени са по-предразположени от други. Например тези, които имат по-светъл тон на кожата, са по-предразположени към образуването на целулит, отколкото тези с по-тъмна кожа, а ако майка ви или баба ви имат – е много по-вероятно да имате и вие.

Какво може да направите, за да се справите с целулита?

Борбата и предотвратяването на целулита се постига най-добре чрез оптимизиране на микроциркулацията с правилно прилагане на антицелулитни процедури.

NUXE Body антицелулитно олио е формулирано специално за намаляване на появата на целулит. Обогатен с 10 етерични масла, включително масло от безсмъртниче, което стимулира отвеждането  на водата. Едновременно с това съставките му от сусам, макадамия и лешникови масла помагат за подобряване на циркулацията. А маслото от какао активира разграждането и освобождаването на натрупаните мазнини.

Прилагайте олиото за оформяне на тялото ежедневно, като енергично масажирате в засегнатата област с кръгови движения - това ще помогне да се стимулира кръвообращението, поддържайки здравите влакна на кожата. При масажа е нужно да приложите натиск, тъй като това ще спомогне за освобождаване на грозните и неравномерно натрупани мазнини.

Ще ви помогне ли диетата, за да накарате целулита да изчезне?

Тъй като, целулитът не е причинен от излишната мазнина, загубата на тегло не може да помогне - но някои физически упражнения могат, въпреки че е важно да се отбележи, че дори най-стриктните фитнес маниаци, могат да страдат от целулит. Опитайте движения като клякане или скокове, които натоварват мускулите в бедрата и седалището, тъй като това ще насърчи циркулацията и кръвообращението в тези области. Приемането на достатъчно вода е много важно за да изхвърлите натрупаните токсини от организма си, затова се уверете, че пиете достатъчно вода и се хидратирате.

ТУК МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ПРОТИВ ЦЕЛУЛИТ.

Сега може да се възползвате от -25% на Нукс Боди антицелулитно олио в двойна опаковка! *Важи от 1.06.2019-30.06.2019г или до изчерпване на количествата

  • Намалява задържането на течности и дренира
  • Видимо изглаждане на портокаловата кожа
  • Подпомага разграждането на натрупаните мазнини
  • Стягане на коремната област и намаляване на обиколката на бедрата
  • Грижа при упорит целулит
  • По-добре тонизира кожата