Коя е най-добрата грижа при мазна кожа?

15.04.2019

Първото и най-важно нещо е да почиствате добре кожата си два пъти дневно – сутрин и вечер. Може да използвате гел, пяна или мицеларна вода за тази цел. Изберете почистващ продукт, специално разработен за акне или мазна кожа.

ТУК ще намерите почистващите продукти за мазна и смесена кожа.

След като почистите кожата си, използвайте дълбоко хидратиращ гел-крем, който предотвратява образуването на черни точки т.е. е „некомедоногенен“.  Дори и мазната кожа се нуждае от овлажняване, тъй като мазнината в себума не е равностойна на хидратация. Когато хидратирате кожата си, тя ще запази цялостта на бариерната си функция, което е от огромно значение за доброто ѝ здраве.

Хидратиращи кремове за мазна и смесена кожа.

Препоръчваме ви да не разранявате появилите се пъпки, тъй като може да дозаразите здравата част от кожата на лицето си, а и по този начин могат да останат белези и тъмни петна от акне.

Нужно ли е да ексфолирате?

Хубаво е поне веднъж седмично да екфолирате кожата си с много нежен ексфолиант. Това ще острани незабавно мъртвите кожни клетки от повърхността на кожата и ще избистри тена. При по-продължителен период от време, ще намали и появата и образуването на черните точки. Внимавайте и не прекалявайте, тъй като може да раздразните и разраните допълнително кожата си, като по този  начин ще влошите нещата.

Ексфолианти за лице.

Носенето на грим= акне?

Много е важно да изберете правилните продукти за мазна и смесена кожа. Ако носите грим, тогава избирайте основа без наличие на мазнини или BB крем.

Продукти за изравняване на тена.

Слънцезащита

Добър вариант е да използвате целогодишно слънцезащитен крем с цвят, за да предпазите задебеляването на кожата през летните месеци. Това ще ви спести много главоболия през есента. Слънцезащитните кремове с матиращ ефект, пък са специално разработени за мазна и смесена кожа, тъй като не запушват порите и имат специални съставки, които абсорбират излишния себум.

Слънцезащитни продукти при мазна и смесена кожа.

Това са съветите на mypharmacy.bg, които ще ви помогнат в борбата срещу несъвършенствата на мазната и смесена кожа.