Кверцетин - ползи за организма

20.01.2024

Кверцетин е флавоноид, който се среща в някои плодове, зеленчуци, листа и други хранителни продукти. Това е вещество с антиоксидантни свойства, което има потенциални ползи за здравето. Кверцетинът е известен със своите противовъзпалителни, антиксидантни и антиалергични свойства, той също така може да подпомага здравето на сърцето и да подобри имунната система.

Храни, богати на кверцетин, включват червени луковици, ябълки, грозде, цитрусови плодове, червен капия, броколи и много други.

Някои изследвания също така са предприели изследвания върху потенциалните благоприятни ефекти на кверцетина върху различни здравословни състояния, включително защита срещу някои хронични заболявания и подпомагане на функциите на мозъка.

Кверцетинът е общо признат за безопасен, когато се консумира в разумни количества от храна. Този флавоноид се намира в много обичайни храни, като ябълки, лук, цитрусови плодове и др., и обикновено се консумира като част от балансираната диета.

Много хора получават кверцетина от хранителния си режим, без да имат проблеми. Въпреки това, преди да започнете да приемате кверцетин като хранителна добавка или в друга форма, е важно да се консултирате с лекар или здравен специалист, особено ако имате някакви здравословни проблеми или приемате лекарства. Това е важно, защото добавките могат да взаимодействат със съществуващи лекарства или да предизвикат нежелани ефекти, особено при големи дози.

Разгледай продукти, съдържащи кверцетин, които предлагаме в онлайн аптека mypharmacy.bg: