Летни съвети за чувствителна кожа

28.06.2019

Опознайте чувствителната кожа, за да се грижите по-добре за нея!

Между високите температури, по-дългите дни и нощи прекарани навън, лятото е най-безгрижното време на годината. Но, ако имате чувствителна кожа, прекалено безгрижното може да означава бедствие за вашия тен. През по-топлите месеци кожата ви е по-силно изложена на различни вредни влияния, което означава, че е още по-уязвима към външните агресори като UV лъчи, замърсяване и променлив климат. Това от своя страна причинява редица проблеми – от слънчеви изгаряния, до изсъхване на кожата, до обриви на чувствителната кожа. Но преди да облечете летните си дрехи, знайте че чувствителната кожа трябва да се наслаждава на прекрасното време и за това сме ви подготвили няколко съвета за това как да се грижите за нея.

Укрепете защитната бариера на кожата си. 

По-голямата част от елементите, свързани с лятото са климатиците, температурните промени, слънцето, които могат да предизвикат зачервяване на чувствителната кожа (факт, който вероятно вече знаете и сте изпитвали върху себе си). Но какво да правите? Задължително е да подсилите защитната бариера на кожата си. Придържайте се към продукти, специално предназначени за чувствителна кожа- те ще имат върху опаковката думи като „хипоалергичен“ и „чувствителна кожа“. Такава е и медицинската козметика, която се предлага само в аптеките. Там има консултанти и фармацевти, които ще ви насочат за правилния избор, но ако нямате това време ние сме на разположение. Подходящо е да започнете с почистването на кожата, като използвате дълбоко хидратиращ продукт.

Хидратирайте кожата си.

Кожата губи повече вода, когато температурите се покачват, което прави нейната естествена защитна бариера по-уязвима. Леките флуидни формули на  хидратиращите кремовете, са изключитно съобразени с нуждите на чувствителната кожа. Изберете крем който е с 24-часова хидратация.

Защита срещу слънцето.

Знаем че обичате слънцето, но влиянието му върху кожата ви може да бъде катастрофално, особено когато кожата ви е чувствителна. Всеки ден трябва да нанасяте специално разработен за чувствителна кожа слънцезащитен крем за лице с висок фактор SPF. Но не забравайте и за 24-часовата хидратация, която може да прилагате вечер преди сън, а на сутринта е достатъчно да нанесете крем с SPF. Другият плюс на слънцезащитата е, че предпазва от преждевременно стареене на кожата, тъй като в състава си имат и антиоксиданти.

Успокойте и укрепете кожата си.
Насочили сте се към басейна или плажа? Сложете минерализираща термална вода в чантата си. Тя ще помогне да успокоите и обезболите чувствителната си кожа, която лесно се дразни от пясък, хлор и морска вода. Напръскайте малко количество върху кожата си и оставете да попие от тези минерални съставки.
Ето че вече сте готови да покорявате слънчевите дни, без да изпитвате неприятното усещане за опъване и сухота!

 ТУК ЩЕ НАМЕРИТЕ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА.