Отслабнете трайно

28.03.2019

Какъв е най-добрият начин да отслабнете и да задържите резултатите?

Истината е, че няма най-добър начин да отслабнете. Всеки един от нас има различни цели, начин на живот, видове тяло, предизвикателства и предпочитания към храната. Приемането на хранителни добавки, може да подпомогне постигането на целта която сте си поставили.

Контролирането на теглото може да бъде постигнато чрез правилната комбинация от диета и упражнения, за да даде резултат и той да бъде дългосрочен. Правилното хранене е голяма част от здравословният начин на живот. Диета не означава, че трябва да спазвате строги правила, а напротив, тя ви учи как да приготвяте здравословна храна, с която да се храните и която да харесвате.

Предизвикателства

  • Може да се чуствате гладни между храненията.
  • Може да получавате по-малко хранителни вещества
  • Може да изпитвате липса на енергия и тонус.

Може би сте чували за Кето диетата?
Кетогенната диета представлява режим на хранене с много ниско съдържание на въглехидрати, която кара тялото ви да изгаря мазнини. Тя има много доказани ползи за загуба на тегло, по-добро здраве, по-голяма продуктивност.

Палео диета

В нея няма нищо ново, но тя е много лесен метод за отслабване и за поддържане на добро здраве и много често лекува автоимунни заболявания. Причината която стои в основата на Палео диетата е връщането към начина на хранене на пещерните хора. Основните храни които са забранени за консумиране са бобовите култури-царевица, ориз, боб, нахут, пшеница и други, тъй като съдържат предимно въглехидрати, глутен и лектини. Млечните продукти също са забранени - тъй като 60% от населението има лактозна непоносимост и нетолерантност или някакъв вид алергия към млякото.

Позволени храни

Прясно червено месо, птиче месо, риба, яйца, зеленчуци, зехтин, кокосово масло, плодове, ядки и семена, кореноплоди като ряпа, цвекло, моркови и картофи.

Спорт и упражнения

Спорта и упражненията са инвестиция, те изискват време, ресурси и енергия- три неща, които са недостиг на голяма част от нас. Въпреки това, усилията си заслужават. Има много малки неща, които може да правите всеки ден, за да насърчите загубата на тегло и да поддържате метаболизма и цялостното здраве.

В края на работния ден, когато сте стресирани, без настроени и изцедени, може да направите нощна разходка без никаква физическа активност.

Освен да ви събуди сутрин, една чаша кафе може да стимулира метаболизма ви и да повиши ефективността ви по време на физическа активност. За оптимални резултати консумирайте малко количество кофеин точно преди тренировка- ще работите по-усилето и ще изгорите повече калории. Просто не забравяйте да избягвате захарните и наситените с мазнини напитки и храни.

Планирайте упражненията си и се отнасяйте към тях, както бихте правили с всяка друга среща, като я поставите като приоритет и оставите време за спорт в графика си. Вашите тренировки не трябва да заемат голям период от време. Опитайте се да планирате упражнения за 15 минути сутрин, 15 минути на обяд и 15 минути вечер.

Приемането на протеинов суроватъчен шейк след тренировка ще гарантира, че ще извлечете максимума от физическото натоварване, защото тялото ви ще извърши по-ефективна работа по възстанояване и изграждане на мускули, което в крайна сметка ще доведе до изгаряне на мазнините по-ефективно. Протеинът е от решаващо значение за загуба на тегло.

Ние от mypharmacy.bg, не сме казали, че ще е лесно! Но няма как да разберете, ако не опитате!

ТУК ще намерите хранителни добавки, които ще ви помогнат в начинанието да имате мечтаната фигура.