Предимства на Хиалуроновата киселина за кожата

24.06.2019

Кожната тъкан естествено съдържа едно съединение, което се нарича гликозаминогликан, който е по-известен като Хиалуронова киселина. Това вещество, което има свойството да присъединява водни молекули, допринася за младежкия и добре хидратиран външен вид на кожата, но запасите на тялото от него намаляват с времето. Използването на продукти, съдържащи Хуалуронова киселина локално или вътрешно може да възстанови някои от предимствата на естествения гликозаминогликан.

Предимства на хиалуроновата киселина като овлажнител на кожата.

Хиалуроновата киселина е овлажнител или по-скоро можем да кажем, че има свойството да привлича водни молекули, като според различни научни изследвания Хиалуроновата киселина може да привлече до 1000 пъти теглото си във вода. С други думи, само една капка от това вещество може да присъедини към себе си 6 литра вода. Кожата трябва да е хидратирана, за да изглежда и да се чувства здрава. Използването на продукт, съдържащ Хиалуронова киселина може да помогне на кожата Ви да се възползва от влагата, която естествено се среща в околната среда. Това може да придаде на кожата ви меко и хидратирано усещане през целия ден. Локалната Хиалуронова киселина не винаги се абсорбира в кожата, но приемането на добавки, съдържащи Хиалуронова киселина вътрешно, може би е една добра идея за младежка сияйна и хидратирана кожа. 

Причини за употреба на хиалуронова киселина за облекчаване на бръчките.

С възрастта на кожата тя започва да губи част от своята младост и еластичност. Бръчките и фините линии започват да се появяват, тъй като естествената плътност на тъканта избледнява. Въпреки, че Хиалуроновата киселина не може напълно да елиминира бръчките, тя може временно да намали външния им вид. Чрез изтегляне на влага от околната среда, Хиалуроновата киселина може да помогне за хидратиране и запълване на кожната тъкан. Хидратацията може да запълни облика на лицето, така че фините линии и малките бръчки да са по-малко видими и очевидни.

Предимства на хиалуроновата киселина за защита на кожата.

Според проучвания, Хиалуроновата киселина може да има способността да работи и като антиоксидант. Козметичните компании оценяват изключително много антиоксидантите, тъй като тези вещества могат да се борят срещу вредните ефекти на свободните радикали. Тъй като нанасянето на Хиалуронова киселина върху кожата може да помогне за предпазване от увреждане на кожата, то може да забави и ефектите от стареенето.

Съвети за използване на локална хиалуронова киселина.

Повечето типове кожа могат да се възползват от предимствата на продукти, имащи в състава си Хиалуронова киселина за локално приложение. Локалните продукти се понасят добре, обикновено не причиняват реакции на свръхчувствителност или я в чувствителната кожа. Въпреки това, винаги е умно да изпробвате нови продукти на първо място. Имайте предвид, че използването на продукти на хиалуронова киселина в сух климат може да се различава от използването им в по-влажен климат. По-специално сух климат, хиалуроновата киселина може да не е в състояние да привлече достатъчно влага от въздуха. В резултат на това тя може да изтегли вода от резервите на кожата. Следователно, тези, които живеят в сух климат, може да са по-добре да имат серум, който включва както хиалуронова киселина, така и смес от други хидратиращи съставки, вместо да използват чиста HA.

 ТУК МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ НА NEOCELL