Съвети за спасение от празничното преяждане

19.12.2019

Едни от най-светлите празници от годината ни очакват. Ако мислите, че и този път няма да може да устоите на вкусотийките, може да се посъветвате с нас как да се справите с подутия стомаж, тежестта и газовете.

Ако си позволите да ядете каквото и колкото си искате по време на празниците, ще откриете, че се чувствате много по-щастливи.
Може да съчетаете полезното с приятното, като си вземете храносмилателни ензимо по време на хранене, за да избегнете последствията от преяждането.
Опитайте храносмилателните ензими на CalivitaDigestive Enzymes, които са от растителен произход .
Храносмилателните ензими са необходими за разграждането и усвояването на протеините (белтъчините), въглехидратите и мазнините, постъпващи в организма с храната. Те се секретират по цялото продължение на храносмилателния канал. Задачата им е да разграждат постъпващите храни до степен, при която полезните вещества в тях да могат да се абсорбират и преминавайки в кръвта, да се използват от различните органи и системи на организма.
Знаете ли че Артишокът е естествен продукт при проблеми с жлъчката, черния дроб и храносмилането? Nature’s way с техният продукт Artichoke ви съветват да приемате по 2 капсули дневно 2 пъти, за предпочитане с храна.
Solgar Comfort Zone ви дава 11 активни храносмилателни ензими, които са с балансирана комбинация от билки.

А ако в крайна сметка не сте предприели превантивни мерки за преяждането и перисталтиката на червата не работи добре, можете да приемате билков продукт за очистване. Такъв продукт е Naturalax 3 – изцяло натурален билков продукт, който ще подпомогне и оптимизира храносмилането и перисталтиката.
Може и да не ви боли, но черният дроб също страда от интоксинация по време на празниците. Черният дроб е орган, който страда, когато е подложен на нездравословна храна, лоши навици, стрес, замърсяване и прекаляване с алкохола. Черният ви дроб е част от храносмилателната система и играе ключова роля за усвояването на мазнините благодарение на жлъчката, която произвежда и съхранява в жлъчния мехур.
Хубаво е да подпомогнете функцията му с хранителни добавки за черен дроб.

И така, надяваме се, че сме ви били полезни с тези съвети за дискомфорт в стомаха, заради прекомерна употреба на алкохол и храна.

Пожеламе ви весели празници, силен черен дроб, яка жлъчка и стабилен панкреас! И напомняме отново – храна ще има и през Новата година, така че – не се опитвайте да изядете всичко, което ви попадне пред очите през следващите дни. Бъдете здрави и... леко гладни!