Kат.номер: W59102
В наличност
Срок на годност: 30.08.2024
Бърза връзка:

КСАЛЕРГАН Противоалергично средство табл. х 20

Описание

Лекарствен продукт, който съдържа като активно вещество левоцетиризинов дихидрохлорид за възрастни и деца над 6 годишна възраст, насочен към спряване със сенна хрема, ринит и треска.

  • Помага при сенна хрема и продължителен алергичен ринит.
  • Оказва благоприятно въздействие при копривна треска (уртикария).
  • Противоалергичен продукт.

Начин на употреба:

  • Възрастни и деца на възраст над 6 години – 1 таблетка дневно.
  • Деца на възраст под 6 години – таблетките не позволяват адаптиране на дозата, поради което в тази възрастова група се препоръчва използване на перорален разтвор (капки) в доза, базирана на телесното тегло.

Съдържание в 1 таблетка:

  • Левоцетиризинов дихидрохлорид (levocetirizine dihydrochloride) - 5 mg

Помощни вещества: лактоза монохидрат - 69,3 mg.

Винаги използвайте това лекарство, точно както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Специални указания при някои групи пациенти: Лицата с нарушена бъбречна функция трябва да приемат по-ниска доза, в зависимост от тежестта на бъбречното заболяване. При деца с бъбречни заболявания дозата трябва да бъде съобразена с телесното тегло. Пациентите с тежко нарушение на бъбречната функция не трябва да приемат това лекарство. Лицата, които имат единствено нарушения на чернодробната функция, могат да приемат обичайно предписваната доза. В случай, че е налице едновременно нарушение на чернодробната и бъбречната функция, е необходим прием на по-ниска доза, съобразена с тежестта на бъбречното заболяване. Лекарят ще определи дозата, като при деца тя ще бъде съобразена и с телесното тегло. При пациентите в старческа възраст не се налага промяна в дозата, в случай, че бъбречната функция е запазена.

Разгледайте всички продукти на ДАНСОН и онлайн аптека mypharmacy.bg!

Всички продукти в онлайн аптека mypharmacy.bg се предлагат само от официални и лицензирани вносители и са снабдени с всички необходими разрешения за продажбата им на територията на Република България от компетентните органи.

12,50 лв.
+
Безплатна доставка над 50.00 лв.