Kат.номер: PH31081
В наличност
Срок на годност: 30.06.2021
Бърза връзка:

НЕОФИТОРОИД / NEOFITOROID биокрем за ректално приложение при хемороиди 40мл

Описание

НЕОФИТОРОИД биокрем за ректално приложение при хемороиди е продукт на основата на растителни молекулни комплекси, който действа успокояващо, като защитава аноректалната лигавица и успешно противодейства на дискомфорта (болка, парене и сърбеж), дразненето и възпалението вследствие на хемороиди. Показан е за лечение на хемороиди (вътрешни и външни) и на свързаните с тях симптоми като болка, парене и сърбеж в аналната и перианална зона. Може да се използва и при наличие на анални рагади. НЕОФИТОРОИД биокрем за ректално приложение при хемороиди е подходящ и за превенция, както и във всички случаи, които могат да доведат до раздразнение и/или застой на кръв в аналната и перианална зона (запек, диария, неправилно хранене и начин на живот). НЕОФИТОРОИД биокрем за ректално приложение при хемороиди е подходящ за прилагане и по време на бременност и кърмене.

НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ: Действието на НЕОФИТОРОИД биокрем за ректално приложение при хемороиди се дължи на Helydol - лиофилизиран екстракт, съставен от пречистена липофилна фракция от специален сорт Хелихризум, обогатен с алое, бодлив залист, растителни и етерични масла, който успокоява дразненето, защитава лигавицата и улеснява нормализирането й чрез 3 механизма на действие: Мукоадхезивно действие: прилепва към лигавицата, като образува филм с бариерен ефект, който я предпазва от контакт с дразнещите агенти; Лубрикантно действие: намалява триенето с изпражненията, като по този начин предпазва от раздразнение и застой на кръв в перианалната зона; Антиоксидантно действие: защитава лигавицата от свободните радикали. Освен това НЕОФИТОРОИД биокрем за ректално приложение при хемороиди създава неблагоприятна среда за развитието на микроорганизми, оказва допълнително защитно действие и облекчава сърбежа. Освежаващите му свойства водят до бързо облекчаване на симптомите. НЕОФИТОРОИД биокрем за ректално приложение при хемороиди не съдържа кортикостероиди и анестетици, а благодарение на механизма си на действие не дразни и не изсушава лигавицата.

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ: При външно приложение нанесете върху аналната и перианална зона и нежно масажирайте. За вътрешно приложение използвайте специалния ректален апликатор, който се завива към тубичката. Нанесете от крема колкото е необходимо, така че да покриете засегнатите части. Използвайте продукта след дефекация и след старателно и внимателно измиване на аналната и перианална зона. За предотвратяване на дразненето, причинено от триене, продуктът може да се приложи преди дефекация, като задължително се повтори и след това. След употреба развийте апликатора, измийте го внимателно с топла вода и сапун и затворете тубичката. Процедурата може да се повтори няколко пъти дневно, дори на близки интервали и за продължителни периоди от време.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ: Да не се използва при установена свръхчувствителност или индивидуална алергия към една или повече съставки. В случай че симптомите не се повлияват, препоръчваме да се консултирате с лекар.Да се съхранява при стайна температура, далеч от източници на топлина и на защитено от светлина място. Да се държи на места, недостъпни за деца. Срокът на годност се отнася за неотворена опаковка при правилно съхранение.

СЪСТАВ: Функционални вещества: Лиофилизирани екстракти от цветни връхчета на Хелихризум липофилна фракция (Helydol)* и корени от Бодлив залист*; дехидратиран листен гел от Алое вера*; воден разтвор от цветни връхчета на Хелихризум*; маслен екстракт от цветни връхчета на Жълт кантарион*; масло от Жожоба*; масло от Карите*; етерични масла от: Чаено дърво, Кипарис и Лютива мента; Глицерил стеарат, каприлов/капринов триглицерид, захароза дистеарат, захароза стеарат, цетилстеарил алкохол, растителен глицерин, трихидростеарин, растителни масла, хидрогенирани растителни масла, канделилов восък, ксантанова гума, лимонена киселина, токофероли, натриев силикат, бензилов алкохол, калиев сорбат, натриев дехидроацетат, слънчогледово масло.

*Съставка от биологично земеделие

 

Не съдържа натриев лаурил сулфат и натриев лаурет сулфат, петролни деривати, парабени, PEG, синтетични оцветители и парфюми.

18,43 лв.
+
Безплатна доставка над 50.00 лв.