Есен без болести

25.09.2019

Здравословни проблеми през есента

Есенното равноденствие нстъпи на 23 септември и това ни напомня за промените в нашето тяло, които също се случват. Някои болести достигат своя пик и се разпространяват в училищата и работните места. Това предразполага към рязкото разпространение на болестите като сезонен грип, настинки и бронхити.
Имаме няколко съвета към вас, които могат да помогнат с борбата им.

Сезонен грип

Това е едно от най-разпространеното инфекциозно заболяване в световен мащаб. Известен е и под името Инфлуенца. За него е характерно, че е силно заразен и предизвиква големи епидемии, които засягат около 10% от населението. Инфекцията е остра и често болестта протича с усложнения. Съществуват три типа на грипния вирус – А, В и С.
Грипът винаги започва внезапно и се проявява с висока температура, болки в мускулите и ставите, главоболие, болки в гърлото, кашлица и обща отпадланост. Не се опитвайте да карате болестта „на крак“ или само със симптоматични лекарства. Необходимо е да посетите личният си лекар веднага, щом усетите неразположение или сте настинали. Усложненията никак не са малки, тъй като грипът буквално изисква пълна мобилизация на целия организъм. Често той изтощава организмът и отваря пътя на бактериите. След намесата на бактериите, най-честите усложнения са пневмония, фарингит, бронхит. Тези усложнения се получават, когато грипът не се лекува навреме или терапията е неправилна.
Най-добрата профилактика е чрез имунизация. Тя се прави наесен, най-добре през септември-октомври. По-популярни са противовирусните препарати, които се изписват от личния лекар и се прилатаг както за профилактика, така и за лечение на грипа. За успешна терапия, е важно приемът да започне още през първите 48 часа от появата на симптомите.
Другият начин за профилактика на грипа е, засилване на организма чрез адекватно и разнообразно хранене с изобилие от плодове и зеленчуци, увеличаване на двигателната активност, прекарване на повече време сред природата. Правилен начин на натоварване и почивка, достатъчен сън.

Повишаването на имунитета може да стане с помоща и на мултивитамини, имуностимулатори и хранителни добавки за подсилване на организма. Имунитета може да се повиши и чрез приема на пробиотици и антиоксиданти. Ако искате да получите повече информация за имунитета, може да прочетете в статията ни "5 ИДЕИ КАК ДА ЗАСИЛИМ ИМУННАТА СИСТЕМА ПРЕЗ ЕСЕНТА". Имуностимулаторите са необходими за устойчивостта на организма срещу влошаващите здравето околна среда. Имунитетът е една сложна система, която има за цел да защити и да приспособи оргамизма към заобикалящата го среда.

Предлагаме голям избор от имуностимулатори за възрастни и за деца.

Мултивитамините дават енергия за здравето на целия организъм. По принцип пълноценното и балансирано хранене трябва да удовлетворява общата потребност на организма от витамините. Тъй като в днешни времена произхода на храната не е сигурен, тя не се усвоява напълно и по този начин могат да се установи дефицит на витамини и минерали. Човек изпитва недостиг на енергия и започва да боледува по-често. За да избегнете последствията на вирусните заболявания, ние ви предлагаме голяма гама от мултивитамини и минерали, които ще отриете ТУК.

Здравето започва от червата
Колкото и странно да ви се струва, това е така. За да имате здрав организъм и силен имунитет е необходимо да приемате достатъчно количество пробиотици. Те са допинг за организма и са изключително полезни. Ако сте жертва на настинките и грипа и боледувате непрекъснато, много вероятно това да се дължи на дисбаланс в чревната флора. От състоянието на стомашно-чревния тракт, зависи как ще функционира имунната система.  Открийте всички пробиотици ТУК, за здрав имунитет.

Депресия
Без да осъзнавате есенната депресия е резултат от променящото се време от топло към по-студено и мрачно. Този цикъл на природата влияе и на настроението на целия организъм. Есенната депресия се характеризира с леко чувство на обезсърчаване, меланхолия до пълно нежелание за каквото и да било. Депресивните състояния предизвикват промяна в комуникацията между невроните, което от своя страна допринася за нарушение на равновесието на хормоните на щастието серотонин, допамин и норепинефрин. За да се справите по-лесно с тези депресивни състояния на есента прочетете статията ни „СЕЗОННА ДЕПРЕСИЯ ИЛИ КАК ДА СЕ СПРАВИМ С НЕЯ?“ или може да разгледате какви са подходящите хранителни добавки за тази цел ТУК.

Безсъние
През есента се повишава процентът на хората страдащи от безсъние, като жените са по-предразположени към това състояние. Може да се справите с безсънието, благодарение на продуктите, които ще откриете ТУК и да намерите повече информация в статията ни „БЕЗСЪНИЕ – ПРИЧИНИ И ВЪЗМОЖНИ НАЧИНИ ЗА СПРАВЯНЕ“.

Цистит

През студените месеци зачестяват и случаите на цистита. Простудата на краката и кърста води до възпаление на пикочния мехур, а от там до цистит. Превенцията е много важна, ако страдате от хроничната форма на цистита. Може да намерите повече информация за причините на цистита в статията ни „ПРЕПОРЪКИ ЗА СПРАВЯНЕ С ЦИСТИТА", както и продукти за справянето му ТУК.

Болки в ставите

Заболяванията на опорно-двигателната система, когато захладнее рязко започват да напомнят за себе си. Артрита е характерен не само за възрастните, но и за младежите през този период от годината. За да се предпазите от проблеми със ставите и костите е нужно да направите профилактика, чрез прием на хранителни добавки, които ще откриете ТУК. Също така в статията ни „КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА И СКОВАНОСТТА В СТАВИТЕ?“ ще намерите много съвети, които ще ви помогнат за да преодолеете възпалението на опорно-двигатления апарат.

Да...есента носи със себе си много промени, към които трябва да се нагодим.
Не допускайте тя да бъде причината да се разболеете, а се подгответе предварително за този период от годината.

Есента е сезонът на красивите листа и последните топли дни, затова и се насладете максимално, като не боледувате.