Kат.номер: W42485
Бърза връзка:

ЕСПУМИЗАН / ESPUMISAN при газове, подуване и храносмилателни проблеми меки капсули 40мг х 50

Описание

ЕСПУМИЗАН / ESPUMISAN е лекарство против подуване и чувство на тежест в корема и допълнително средство за образна диагностика. Повишеното образуване и натрупване на газове в стомаха и червата във вид на дребномехурчеста пяна води до неприятни оплаквания като подуване и чувство на тежест в корема. Еспумизан намалява повърхностното напрежение на мехурчетата газ и разгражда дребномехурчестата пяна. Освободените по този начин газове могат да се резорбират от чревната стена и да се отделят по естествен начин.
Еспумизан действа по чисто физичен начин, не променя химическите реакции и е фармакологично и физиологично неактивен, не взаимодейства с микроорганизми и с ензими. Еспумизан не влияе върху храносмилането и не променя киселинността в стомаха. Еспумизан не се резорбира и се отделя непроменен.

Състав: Активното вещество е: симетикон (sime-ticone). Една мека капсула Еспумизан съдържа 40мг симетикон. Другите съставки са: метил парахидроксибензоат, желатин, глицерол (85 процентен), оцветители Е104 и Е110.

Начин на употреба: При деца над 6 години, юноши и възрастни - по 2 меки капсули Еспумизан, 3-4 пъти на ден. Еспумизан се прилага по време на хранене или след хранене, а при необходимост и преди лягане. Продължителността на лечението се определя в зависимост от оплакванията. При необходимост Еспумизан може да се прилага продължително време. При подготовка на коремната кухина за образно изследване (рентгеново, ултразвуково и т.н.). По 2 меки капсули Еспумизан 3 пъти в деня преди изследването и 2 меки капсули сутринта в деня на изследването. Еспумизан не съдържа захар и поради това е подходящ за диабетици и хора с нарушено храносмилане.Ако сте приели повече от необходимата доза Еспумизан.Активното вещество на Еспумизан води до разпадане на мехурчетата газ в стомашно-чревния тракт по напълно физичен начин, като е напълно химически и биологично неактивно. Поради това на практика отравяне може да се изключи. Приложението на големи дози Еспумизан също се понася без проблеми.

Всички продукти в онлайн аптека mypharmacy.bg се предлагат само от официални и лицензирани вносители и са снабдени с всички необходими разрешения за продажбата им на територията на Република България от компетентните органи.

6,43 лв.
Добави в любими Добави за сравнение
Безплатна доставка над 50.00 лв.