Kат.номер: PH27422
В наличност
Срок на годност: 31.10.2022
Бърза връзка:

ЛАКАЛУТ АКТИВ ХЕРБАЛ паста за зъби 75мл

Описание

ЛАКАЛУТ АКТИВ ХЕРБАЛ е фитодопълнение от Лакалут в борбата с пародонтита. Стяга и заздравява венците. Предпазва ги от кървене и гингивити.

Състав: Смирна (Commiphora myrrha) – храст, който вирее на Арабския полуостров, в Етиопия и в Сомалия. В днешно време смолата от смирна се прилага като помощно средство срещу появата на кариеси и възпаления на венците. Счита се, че тя подобрява емоционалния баланс и тонизира, а освен това има антисептично, антибактериално, антивирусно, противогъбично и противовъзпалително действие.

Копър (Anethum graveolens) – добре известно е, че копърът има силно антибактериално действие, което не позволява развитието на вътрешни за организма инфекции и възпаления.

Звездовиден анасон (Illicium verum) – родина на звездовидния анасон са Китай и Виетнам, където растението се среща на надморска височина от 600 – 1600 м. В Европа той попада в началото на XVI в. Има прочистващо и укрепващо действие върху храносмилателните органи, белите дробове, сърдечния мускул. Използва се при простуди, кашлици, колики, ревматични и костни болести, зъбобол и възпаления на венците, устната кухина и др.

Евкалипт (Eucalyptus) - поради съдържанието на етерично масло дрогата има антисептично, анестетично, противовъзпалително и съдосвиващо действие.

Мента (Mentha) е род многогодишни тревисти растения от семейство Устноцветни (Lamiaceae, Labiatae). Разпространена е главно в северния умерен пояс. В България се срещат около 9 вида с многобройни вариации, от които се отглежда M. piperita – черна мента. Действа антисептично и болкоуспокояващо.

Мащерка (Thymus vulgaris) е целогодишно растение с малки цилиндрични лилави цветчета, което днес масово използваме като подправка, а плодовете, цветовете и листата се прилагат под формата на лечебно средство за различни болестни състояния на организма. Билката съдържа и тимол – специфичен антимикробен агент, който действа в борбата с различните типове патогенни микроорганизми – вируси, гъбички, паразити, бактерии.

Лайка (Matricaria recutita) – лайката има противовъзпалително и омекчително действие при заболявания на храносмилателния път и при възпалителни процеси в дихателните пътища, при зъбобол и проблеми с венците.

Салвия (Salvia) е род покритосеменни растения от семейство Устноцветни (Lamiaceae, Labiatae). Включва между 700 и 900 вида храсти и тревисти растения, разпространени по целия свят с най-голяма концентрация в Централна Азия и Близкия Изток. Извлекът от зелените листа има антипиретично действие. Билката помага и при възпаления на фаринкса и устната кухина.

Алуминиев лактат – запазената активна съставка на марката. Действа стягащо, свиващо – адстрингентно. Спомага за намаляването на възпалението в гингивата.

Алуминиев Флуорид – прави емайла по-устойчив на киселинните атаки; повишава минерализацията.

Фармакологични данни:  Притежава антисептичен, противокариесен, противовъзпалителен и дезодориращ ефект.

Механизъм на действие: Противовъзпалителното действие на пастата за зъби Лакалут (Lacalut) aktiv Herbal се дължи на наличието в състава ѝ на етерични масла, докато дезодориращият ефект се обезпечава от ментово масло.

Дозировка и начин на приложение: Почистването на зъбите с нея трябва да се практикува двукратно или трикратно всеки ден, като едно почистване отнема не по-малко от 3 минути.

Всички продукти в онлайн аптека mypharmacy.bg се предлагат само от официални и лицензирани вносители и са снабдени с всички необходими разрешения за продажбата им на територията на Република България от компетентните органи.

 

5,65 лв.
+
Безплатна доставка над 50.00 лв.