Подготви кожата си за лятото

28.03.2019

Остават около два месеца, до лятото. Може би вече сте си подредили гардероба и сте заменили топлите зимни дрехи с по-летни. Но е добре и да помислите за обновяване и грижа за кожата за новия сезон. Въпреки че,  слънцето ни кара да мечтаем за прекрасни места, е добре преди това, да сведете до минимум несъвършенствата по кожата.


Избор на почистващ продукт за лице.

Най-важнтата стъпка е в доброто почистване на кожата, за да намалите излишния себум през летните месеци. През този летен сезон изберете лека, почистваща мицеларна вода, за да остраните грима си. Това е идеалният начин да освежите кожата, оставяйки я почистена и без лепкав слой. Ако кожата ви има тенденция към омазняване и лъщене, особено по челото, носа и брадичката е нужно да почиствате с пяна, която ще помогне да намалите излишъкът на себум. В статията ни "Какво представлява мицеларната вода", ще откриете предложенията ни.
Ако кожата ви е нормална или суха, по-добре е да използвате тоник за лице или дфуфазно олио, което ще премахме всякакъв грим. Но не забравяйте винаги да завършвате с мицеларна вода, за да имате перфектно почистена кожа.

Овлажняване на кожата

Изберете лек и дълбоко хидратиращ, немазен дневен крем, за да поддържате влажността на кожата през целия ден. Не забравяйте, че може да използвате крема като основа и за грим. В статията ни "Хидратиращият крем-важна стъпка за безупречен грим", може да намерите много полезна информация за това, как да изберете подходящият за вас хидратиращ крем. 

Слънцезащита

Знаем, че слънчевите лъчи са много вредни за кожата, особено ако я излагаме по-продължително време на UVA/UVB лъчение. Преждевременното стареене на кожата и задебеляването й се дължът на слънчевите лъчи. За да предотвратите този процес, е добре да изберете лек и приятен слънцезащитен дневен крем. Има много варианти, но най-добре ще се ориентирате чрез нашият Слънцезащитен гид.

Косата

Няма нищо по-елегантно от красивата, здравата и блестящата коса! Затова трябва да полагате много допълнителни грижи за нея през лятото. Вече има козметика за коса, която ще ви помогне в това начинание, а и може да се информирате допълнително чрез статията ни „Ритуали за увредена коса“.

Тялото

Когато дойде време за море или басейн, всички започват да се притесняват дали са готови за модно ревю на плажа. За да не изпадате в такива ситуации, сме ви подготвили много изкушения за оформяне на тялото и премахване на целулита. Добре е тези продукти, да започнат да се ползват още от пролетта, за да има желания ефект. Също така, може да се възползвате от нашите предложения за сваляне на излишните килограми, чрез статията ни "Отслабнете трайно".

Здрав дух, в здраво тяло!

Ние от mypharmacy.bg ви съветваме, да не забравяте да се храните здравословно и леко през летните дни. Обърнете внимание и на упражненията или спорта във фитнес зала или танци.