Kат.номер: ST52640
В наличност
Срок на годност: 31.08.2021
Бърза връзка:

АЛМИРАЛ при болка, оток и възпаление гел 1,16% 250гр 

Описание

АЛМИРАЛ ГЕЛ е лекарствен продукт без лекарско предписание под формата на гел за прилагане върху кожата, съдържащ диклофенак диетиламин, който се използва за лечение на болка и оток, причинени от различни състояния, обичайно засягащи ставите, лигаментите (връзки на ставите), сухожилията и мускулите, като изкълчвания, разтежения и наранявания на меките тъкани, при локализирана форма на ревматизъм на меките тъкани, както и остеоартрит на периферни стави, напр. коляно. Диклофенак е противовъзпалително средство, използвано за намаляване на болката, възпалението и сковаността. Диклофенак действа чрез намаляване на веществата, които причиняват възпалението и болката в организма. Той принадлежи към групата лекарствени продукти, наричани нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС).

НАЧИН НА УПОТРЕБА: АЛМИРАЛ ГЕЛ леко да се втрива в кожата около подутата или болезнена област. В зависимост от големината на засегнатата област трябва да се нанасят около 2-4гр (еквивалентно на кръгла маса с диаметър около 2-2,5см), три до четири пъти дневно, освен ако Вашият лекар не е предписа или фармацевт не ви е консулктирал друго. Може да усетите леко изстудяване на мястото на приложение върху кожата. Не втривайте гела върху порязани места, рани или увредена кожа, не покривайте кожата с превръзки или пластир след втриване на гела.

СЪСТАВ: 1грам АЛМИРАЛ ГЕЛ съдържа 11,6мг диклофенак диетиламин. 

Пазете очите си от гела. Ако случайно попадне в очите Ви, измийте ги обилно със студена вода. Уведомете веднага лекаря си. Измивайте ръцете си след нанасяне на гела, освен ако те не са били област на лечение. Не поглъщайте гела. След втриване на гела измийте ръцете си (освен ако те не са били област на лечение).

Навяхванията, разтеженията и натъртванията трябва да се подобрят до 2 седмици. Ако това не стане или сте получили влошаване, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Ако използвате АЛМИРАЛ ГЕЛ при артрит, лекарят може би ще желае да Ви преглежда редовно.

Употреба при деца под 12-годишна възраст: Не се препоръчва употребата на АЛМИРАЛ ГЕЛ при деца на възраст под 12 години.

Ако не сте сигурни как да използвате Вашето лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Ако случайно сте приложили твърде много от гела, отстранете излишъка като отмиете с вода.

Ако сте пропуснали да използвате АЛМИРАЛ
Ако пропуснете да нанесете лекарството в точното време, втрийте го тогава, когато си спомните, а след това използвайте гела както обикновено. Не използвайте двойна доза.

Ако случайно сте приложили твърде много от гела, отстранете излишъка като отмиете с вода.

 

Разгледайте и други разфасовки на АЛМИРАЛ ГЕЛ

Вижте и други продукти в категорията МУСКУЛНИ И СТАВНИ БОЛКИ

Вижте и останалите продукти на MEDOCHEMIE.

Всички продукти в онлайн аптека mypharmacy.bg се предлагат само от официални и лицензирани вносители и са снабдени с всички необходими разрешения за продажбата им на територията на Република България от компетентните органи.

19,14 лв.
+
Безплатна доставка над 50.00 лв.