Kат.номер: ST17283
Бърза връзка:

ИБЕРОГАСТ / IBEROGAST при газове, подуване и храносмилателни проблеми капки 20мл

Описание

ИБЕРОГАСТ / IBEROGAST е лекарство на растителна основа за стомашно-чревни заболявания : коремни болки, гадене, нервен стомах, киселини, тежест и подуване на стомаха, стомашно-чревни спазми. Бързо и ефективно повлиява стомашно-чревните оплаквания като киселини, тежест и болки в стомаха, остър и хроничен гастрит.
Винаги прочитайте листовката преди употреба! Подходящ за възрастни и деца над 3 години.


Активно вещество: Iberidis amarae herba recens extractum fluidum – 15,0мл, Angelicae radix et rhizoma extractum fluidum – 10,0мл, Matricariae flos extractum fluidum – 20,0мл, Carvi fructus extractum fluidum – 10,0мл, Silybum mariani fructus extractum fluidum – 10,0мл, Melissae folii extractum fluidum – 10,0мл, Menthae piperitae folii extractum fluidum – 5,0 мл, Chelidonii herba extractum fluidum – 10,0мл, Liquiritae radix extractum fluidum – 10,0мл. Съдържа 31 об. % алкохол в 100мл разтвор


Дозировка: Възрастни и деца над 12 години -3 пъти дневно по 20 капки. Деца на възраст от 6 до 12 години  -  3 пъти дневно по 15 капки. Деца на възраст от 3 до 6 години    -  3 пъти дневно по 10 капки             
Предупреждения: Няма принципно ограничение на продължителността на приложение. Продължителността на приема се определя от вида, тежестта и протичането на заболяването. Да се разклати преди употреба! Да не се приема при известна свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта. Досегашните данни не са показали неблагоприятно влияние при употребата на лекарството по време на бременност и кърмене. Въпреки това, по време на бременност и кърмене, Иберогаст трябва да се приема само след консултация с лекар. Ако симптомите продължават или състоянието се влоши, трябва да спрете приема на Иберогаст и да потърсите лекарска помощ.
Засега не са известни никакви взаимодействия с други лекарства или храни. В случай, че сте погълнали Иберогаст в големи количества или сте забравили прием, по време на следващия прием продължете според предписанието на лекаря или както е дадено в упътването за дозиране.Досега няма данни за остра реакция при предозиране.
Много рядко може да се появят реакции на свръхчувствителност като обрив, сърбежи, дихателни затруднения. При поява на нежелани лекарствени реакции преустановете приема на Иберогаст и потърсете помощта на Вашия лекар. Той ще прецени тежестта им и какви мерки евентуално трябва да се предприемат. Ако забележите нежелани лекарствени реакции, които не са описани в тази листовка, моля съобщете това на лекар или фармацевт. Да се съхранява при температура под 25 °С. Да се съхранява на място, недостъпно за деца! Ако в Иберогаст се образуват парцали или утайки, те не оказват влияние върху действието на продукта. Срок на годност след първоначално отваряне на опаковката - 8 седмици. Иберогаст не бива да се използва след изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката.

Всички продукти в онлайн аптека mypharmacy.bg се предлагат само от официални и лицензирани вносители и са снабдени с всички необходими разрешения за продажбата им на територията на Република България от компетентните органи.

 

9,23 лв.
Добави в любими Добави за сравнение
Безплатна доставка над 50.00 лв.