Kат.номер: W7529
Бърза връзка:

ЕСПУМИЗАН L / ESPUMISAN L при газове, подуване и храносмилателни проблеми капки 40мг/мл 30мл

Описание

ЕСПУМИЗАН L / ESPUMISAN L е лекарствен продукт против подуване и чувство на тежест в корема. Прилага се при всички заболявания, придружени с повишено образуване и натрупване на газове в стомашно-чревния тракт (метеоризъм), съпроводени с оплаквания като дискомфорт, подуване, чувство на тежест и пълнота в областта на корема; колики при кърмачето; прекомерно поглъщане на въздух, както и при прием на определени храни и напитки, водещи до повишено образуване на газове (боб, леща, зеле, газирани напитки); сърдечни оплаквания, в резултат от придвижване на диафрагмата нагоре вследствие натрупване на газове в стомашно-чревния тракт; -подготовка на коремната кухина за образно изследване (рентгеново, ултразвуково и т.н.) и като добавка към контрастна материя при двойно-контрастна рентгенография; отравяне с детергенти (тензиди). Еспумизан L може да се прилага и след операции. Подходящ за възрастни,  деца и кърмачета. Винаги прочитайте листовката преди употреба!

Активни съставки: Симетикон (simeticone). 1мл (25 капки) от емулсията съдържа 40мг симетикон като диметикон - силикон диоксид 96:4; симетикон (dimethicone-silicondioxide 96:4; simeticone).

Дозировка: При подуване и чувство на тежест в корема, колики при кърмачето: Кърмачета: 1мл (еквивалентен на 25 капки) се прибавя в шишето с мляко при всяко хранене или с малка лъжичка се дава на кърмачето преди или след всяко кърмене. Деца между 1 и 6 години: 1мл (еквивалентен на 25 капки) 3 до 5 пъти дневно. Деца между 6 и14 години: 1-2мл (еквивалентни на 25-50 капки) 3 до 5 пъти дневно. Юноши и възрастни: 2мл (еквивалентни на 50 капки) 3 до 5 пъти дневно. Еспумизан L се приема no време на хранене или след хранене, а при необходимост и преди лягане. При подготовка на коремната кухина за образно изследване:2мл (еквивалентни на 50 капки), 3 пъти дневно в деня преди изследването и 2мл, сутринта в деня на изследването, освен ако лекарят не е препоръчал друго. Като добавка към контрастна материя при образно изследване:4 до 8мл (еквивалентни на 100 до 200 капки) към 1 литър от контрастната материя за двойно контрастна рентгенография. Като противоотрова при интоксикация с детергенти (отравяне с тензиди): Дозировката се определя от тежестта на отравянето. Деца: 2.5 до 10мл (от 65 капки до 1/3 от съдържанието на бутилката). Възрастни: 10 до 20мл (от 1/3 до 2/3 от съдържанието на бутилката).

Предупреждения: Еспумизан L не трябва да се прилага при пациенти със свръхчувствителност към активното вещество симетикон или към някоя от другите съставки на лекарството. При бременност и кърмене може да използвате Еспумизан. Ако коремните оплаквания се появят отново или продължават дълго трябва да се консултирате с лекар. При приложението на това лекарство може да се прояви уртикария (копривна треска) поради съдържанието на метилпарахидроксибензоат. Този лекарствен продукт съдържа сорбитол. Ако сте информиран от Вашия лекар, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди употребата на този лекарствен продукт. Продължителността на лечението се определя от протичането на оплакванията. Ако е необходимо, Еспумизан L може да се приема продължително време.

Всички продукти в онлайн аптека mypharmacy.bg се предлагат само от официални и лицензирани вносители и са снабдени с всички необходими разрешения за продажбата им на територията на Република България от компетентните органи.

 

 

6,85 лв.
Добави в любими Добави за сравнение
Безплатна доставка над 50.00 лв.